Meillä on Elluskan masu toiminut loistavasti, monta kertaa päivässä. Nyt sitten ollaan soseita syöty reilu kuukausi. Ensi alkuun maisteltiin perunaa ja porkkanaa ja nyt pikku hiljaa mukana on hedelmäsoseita. Ja tottahan toki sitten törmättiin kovaan vatsaan. Se kai taitaa jossain vaiheessa olla jokaisessa lapsiperheessä vaivana.. Nooh, ensi alkuun en siitä hätkähtänyt. Vatsa kuitenkin toimi muutamassa päivässä. Ollaan nautittu luumusosetta ja levolacia pienellä vauva-annostuksella.

Sitten kuitenkin vatsa meni kunnolla kovalle ja neljäntenä toimimattomana päivänä soitin neuvolaan. Oli pakko kun tytön yöunista ei meinannut tulla mitään. Hän vikisi pitkin yötä,ilmiselvästi vatsa vaivasi. Levolacia lisää ja kehoittivat kuumemittarilla avustamaan vatsan toimintaa. Lapsiperheiset tietää mitä se tarkoittaa joten ei siitä sen enempää. Itse tuota toimintaa vähän epäilin mutta niin siinä meidän hoitopöydällä vaan oli muutamassa minuutissa neljän päivän kertynyt uloste pehmeänä, valuvana. En usko että levolac olisi toiminut vajaassa puolessa tunnissa sen ottamisesta. Varoittivat neuvolassa mahdollisesta ripulista mutta siitä ei ole tietoakaan.Nyt sitten seuraillaan miten vatsa toimii... Luumu on joka päivä ruokalistalla tällä hetkellä. Tälläistä siis meillä nyt=)  Epäilen että vatsan kovettuminen tuli perunasta, sitä sosetta meillä nyt eniten syödään ja se on Elluskan herkkua... Tämäkin on opettelua, tyttö totuttelee enemmän soseisiin ja me koetamme parhaamme pitää huolen siitä ettei tule ongelmia kovan vatsan kanssa. Ja vaikka mekin olemme edenneet rauhallisesti ja pikku hiljaa, ei se ole estänyt vatsan kovenemista...

Siispä toivomme hyvin toimivaa vatsaa jotta tyttö saa nauttia uusista makuelämyksistä=) Ja jos vatsa menee kovalle, kokeilemme meille annettuja hoito-ohjeita.